maanantai 4. maaliskuuta 2013

Angry Birds-askarteluAskartelin tämän työharjoitteluani varten, sillä tehtävänäni oli suunnitella askartelutuokio 1.-2.-luokkalaisille kerholaisille. Ideani löysin Vauvalinkit.com sivustolta (http://www.vauvalinkit.com/askarteluohjeita.html) , mutta muokkasin näistä omanlaiseni. Seuraavaksi kerron, mitä välineitä tarvitsin sekä kuva, jossa on valmiit 6 Angry Birds hahmoa.

Tarvitaan: 
  • sakset
  • liima
  • vessapaperi- tai talouspaperirullia (talouspaperirullat puolitetaan)
  • eri värisiä pahveja
  
Aloita aluksi leikkaamalla haluamasi Angry Birds-hahmon värinen pahvin pala vessapaperirullan päällä. A5 kokoinen pala pitäisi riittää. Jätä molempiin päihin n. 2-3 cm ylimääräistä pahvia. Laita pahviin liimaa molempiin lyhyisiin reunoihin ja rullaa. 

Rullan tulee näyttää tältä (tässä tehty valkoista hahmoa).

Sen jälkeen ylijäämät päät saa tunkea pahvin sisälle siististi. Tämän jälkeen voit leikata paloja valmiiksi, silmät, kulmakarvat, hiuskarvat yms. Nenän tekoon leikkasin oranssista pahvista n. 7 x 4 cm kokoisen palasen, ja aloitin rullaamisen yhdestä kulmasta ja tein tuutin näköisen nokan. Laita liimaa reunaan, jotta nokka pysyy kiinni. Sen jälkeen taitoin ylijääneen sivun alaspäin, jotta siitä sain nokan liimattua hahmoon. 


Nokka näyttää tältä rullattuna.


Lopuksi liimasin kaikki palaset kiinni ja Angry Birds-hahmo oli valmis. Hahmon tekeminen on varmasti mahdollista ilman vessapaperirullaa, mutta ilman niitä, pelkkä pahvi ei välttämättä ole tarpeeksi tukeva, liima voi aueta ja koko rullaus mennä pilalle.
 

1 kommentti: